Вледенени отношения. Зеленски отказва и да види кмета на Киев Кличко

Кметът на Киев Виталий Кличко не се е видял нито веднъж с президента на Украйна Владимир Зеленски от началото на конфликта в страната. Ръководителят на столицата призна това в интервю за медийната група Funke. Той предположи, че държавният глава сигурно си има и друга работа.

За съжаление нямах възможност да се срещна лично със Зеленски. „Той вероятно има други неща за вършене“, призна Кличко .

Киевският кмет отбеляза, че се е опитвал да се срещне с украинския президент„десетки пъти“. Той също така смята, че украинското правителство не прави достатъчно за борба с корупцията в страната и призова да се забрави за политическите амбиции в контекста на конфликта.

Можете да зададете този въпрос на всеки гражданин и съм сигурен, че всеки гражданин ще отговори с „не“ [не достатъчно] “, каза Кличко.

По-рано Зеленски каза във видеообръщение, че властите в Киев и американското правителство договарят обема на финансовата и военна подкрепа за Украйна. Освен това страните обсъждат съвместно производство на оръжия за следващото десетилетие.

В същото време прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков е уверен, че съдбата на Зеленски е предрешена. Той смята, че скоро мнозина, включително самите украинци, ще започнат да се съмняват в легитимността на президента на страната.

Източник: News.ru

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!