Властта в Англия заплаши: Шерването на новини за бунтовете в Туитър може да се счита за криминално престъпление!

Властите в Обединеното кралство предупредиха гражданите, че дори обикновеното ретуитване (шерване – пресподеляне) на информация за безредиците обхванали страната може да доведе до наказателни обвинения, пише Modernity

„Имаме специални полицейски служители, които претърсват социалните медии, за да търсят такива материали, и след това извършват арести.

Директорът на прокуратурата на Англия и Уелс предупреждава, че споделянето на онлайн материали за размирици може да се счита за престъпление“,

пише в пост в Х, бившата социална мрежа телевизионният канал Sky news, имайки предвид Стивън Паркинсън, директор на прокуратурата. Постът бе придружен с видео на негово интервю пред медията.

Паркинсън добави, че потребителите на социални медии могат да бъдат обвинени за „подбуждане към расова омраза“, ако публикуват „обидно или оскърбително“ съдържание, което е „вероятно да разпалва расова омраза“.

„Така че, ако ретуитнете това, вие го препубликувате и потенциално извършвате това престъпление“, добави той и отбеляза, че специализирани полицейски служители „претърсват социалните медии“ в търсене на такива материали.

„Хората може да си мислят, че не правят нищо вредно, но го правят и последствията ще ги сполетят“, предупреди Паркинсън.

Sky News уточни, че „споделянето на онлайн материали от размирици може да бъде престъпление“. Видеото можете да глудате ТУК

Държавният служител също така твърди отделно, че лицата, които публикуват местата на протестите/бунтовете, като например тези пред адвокатските кантори за имиграция, могат да бъдат подложени на обвинения в тероризъм.

„Фактът, че става въпрос за организирани групи, които може да са мотивирани от идеологически причини, фактът, че те насърчават потенциално много сериозни престъпления – това е вид случай, в който може да искаме да разгледаме обвинения в тероризъм“, каза Паркинсън.

Преди това той дори предположи, че влиятелни личности в социалните медии, които в момента се намират в чужбина, като Томи Робинсън, могат да бъдат екстрадирани и да им бъдат повдигнати обвинения в тероризъм в Обединеното кралство по неясни обвинения в подстрекаване към безредици.

Множество видни хора в Обединеното кралство сега призовават правителството да подражава на комунистически Китай, като забрани изцяло Twitter (X) в страната, за да спре гражданските вълнения, допълва ZeroHedge.

Професорът от Кеймбридж Сандер ван дер Линден заяви, че правителството би могло „да ограничи достъпа до платформата на географски принцип, ако ситуацията стане толкова лоша“, а Twitter би могъл също така да бъде „забранен от магазина за приложения заради нарушаване на политиките“.

Премиерът Киър Стармър гордо обяви въвеждането на „постоянна армия“ от полицаи за борба с безредиците, които той нарече десни бандити, въпреки че министър-председателят не успя да осъди подобни насилствени нападения и бунтове от страна на мюсюлмански тълпи, заключва медията.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!