Властите на САЩ направиха засада на Скот Ритър, за да не излети за Русия

Бившият агент на американското разузнаване Скот Ритър обясни в своя подкаст в стрийминг услугата Twitch защо американските граничари не са му позволили да се качи на полет за Русия.

„Те конфискуваха паспорта ми и по този начин ми попречиха да замина. Това беше преднамерена засада, а не спонтанна ситуация. Това беше планиран акт от страна на правителството на Съединените щати, за да ми попречат да се кача на самолета, с който щях да участвам в Международния икономически форум в Санкт Петербург“, каза той.

Ритър също така отбеляза, че е било предвидено да говори в два „панела“ на Петербургския международен икономически форум (ПМИФ).

Той определи SPIEF като грандиозно събитие. Според Ритер Петербургският международен икономически форум е по-значимо събитие от Световния икономически форум, който се провежда в Давос, Швейцария.

„Това е по-голяма среща с по-важни хора, особено в днешния ден и епохата на БРИКС. И не се съмнявам, че правителството на САЩ е казало: „Няма да говориш“. И конфискува паспорта ми“, добави Ритер.

Той увери, че ще се справи със ситуацията още на следващия ден.

„Утре ще започна мъчителния процес на обаждане на хората, за да разбера какво се случва“, добави той.

По-рано, на 3 юни, бившият офицер от американската армия Скот Бенет разказва пред „Известия“, че Ритер е бил свален от полет от САЩ за Русия. Според него властите на САЩ не само не са позволили на Ритер да влезе в Русия, но и са конфискували паспорта му. По-късно говорителката на руското външно министерство Мария Захарова коментира отстраняването на американския бивш разузнавач Ритер от полета. Дипломатът се поинтересува по коя поправка на американската конституция е извършено задържането – по първата или по четвъртата.

Международният икономически форум в Санкт Петербург ще се проведе от 5 до 8 юни. На 22 май губернаторът на Санкт Петербург Александър Беглов заяви, че основната тема на форума ще бъде „Основата на многополюсния свят – формиране на нови точки на растеж“.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!