Влак дерайлира на най-дългата железница в Русия

20 празни вагона на товарен влак дерайлираха в участъка Горели – Бамовская на Транссибирската железница, три пътнически влака бяха закъснели.

Според източносибирската транспортна прокуратура инцидентът на най-дългата железопътна линия в Русия е станал по вина на водача на лек автомобил, който се е качил на релсите извън жп прелеза. Пресслужбата на Забайкалската железница уточнява, че екипажът на локомотива не е пострадал. Машинисът е настанен в болница.

В момента се извършва работа, изпратени са възстановителни влакове.

През февруари в друг руски регион стана влакова катастрофа

Тогава на гара в района на Челябинск се сблъскаха товарни и помощни влакове. Вследствие на аварията дерайлираха 10 празни вагона на товарен влак. Обяснявайки причините за инцидента, пресслужбата на Южноуралската железница каза, че един от машинистите е искал да премине през забранителен светофар. В резултат на това няма пострадали.

По-късно се изясни, че виновникът за сблъсъка е бил пиян, поради което е нарушил правилата за движение. Впоследствие проверката показала, че локомотивният машинист е с 1,08 промила алкохол в кръвта.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!