Вивек Рамасвами предупреди, какво ще остане от САЩ, ако влязат във война с Русия и Китай

Вашингтон трябва да се опита да избегне сблъсък с Москва и Пекин, тъй като такъв конфликт може да доведе до гибелта на Съединените щати. Републиканският кандидат за президент Вивек Рамасвами заяви това в петък, 10 ноември, в PBD Podcast в YouTube .

Ако Русия и Китай са във военен съюз и ние се включим в Третата световна война, […] Съединените американски щати, каквито ги познаваме днес, може да престанат да съществуват“, каза той.

Освен това политикът отбеляза, че Руската федерация и Китай имат сериозни военни космически сили, докато САЩ нямат значителни военни способности в космоса.

Според Рамасвами в момента държавата е в слаба икономическа и военна позиция, допълва Gazeta.Ru .

На 31 октомври колумнистът на Саут ал-Ирак Мухамад Сабер обясни, че Съединените щати ще бъдат победени от Китай и Русия и ще бъде установен нов световен ред на международната арена. Освен това експертът смята, че непрякото участие на САЩ в руско-украинския конфликт потвърждава провала на Вашингтон като „най-мощната световна сила“.

На 30 октомври руският президент Владимир Путин подчерта, че американоцентричният свят се превръща в нещо от миналото, но Съединените щати не искат да се примирят с това. Според държавния глава на Русия за Вашингтон е по-удобно да запази позицията си в условията на хаос, тъй като с негова помощ се надява да обуздае и дестабилизира своите конкуренти и геополитически опоненти, към които САЩ причисляват и Русия и нови центрове на световно развитие. При това руската държава не само участва във формирането на новия световен ред, но и пряко се бори за него на бойното поле, добави той.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече