Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис си тръгна предсрочно от срещата в Швейцария

Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис напусна украинската среща на върха в Швейцария преди официалния й край и отлетя за Вашингтон. Журналистката на Bloomberg Акайла Гарднър съобщи това в неделя, 16 юни.

„Попитана от [журналиста на New York Times] Золан Кано-Йонгс за това как е минала срещата на върха, Харис казва: „Беше добре, много добре.“ Подготвям се за дългия полет обратно до Вашингтон“. Отговорът ѝ бе отразен от Гарднър на страницата ѝ в социалните медии.

Журналистката придружи поста си със снимка на вицепрезидента, който се качва в самолета.

Както отбелязва New York Post, Харис е отлетяла до Швейцария „само за няколко часа“.

Изданието написа, че тя планирала да напусне срещата след вечерята на лидерите в събота вечерта, но все пак е заявила пред репортери, че конференцията е била „продуктивна“. Вместо нея, Джейк Съливан, съветникът по националната сигурност на американския президент, остава в Швейцария.

Конференцията се провежда в Бюргенщок, Швейцария на 15-16 юни. Редица страни отказаха да участват в събитието, по-специално Китай, Бразилия и Камбоджа. Президентът на САЩ Джо Байдън не присъства на конференцията.

За безсмислеността на срещата на върха в Украйна обачче се заговори преди да се състои, припомня Известия. Политологът, член на Съвета по междуетнически отношения при президента на Русия Богдан Безпалко обясни, че поради тази причина и генералният секретар на ООН Антонио Гутериш е отказал да участва в нея.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!