Много щедър батко. Виталий дал на Владимир Кличко милиони евро. Какво притежава кметът на Киев?

Братя Кличко

Изключително щедър се оказва кметът на Киев Виталий Кличко. Същият е дал назаем на брат си Владимир крупната сума от 2,2 милиона евро. Освен тях, баткото е дал и още 150 хиляди долара. Това е видно от данните от отчета за доходите му за 2023 г., които бяха публикувани на уебсайта на Националната агенция за борба с корупцията в Украйна.

Кметът декларира приходи от повече от един милион гривни (приблизително 25,5 хиляди долара). Според декларацията в банковите сметки на Кличко има 338,5 хиляди гривни (8,6 хиляди долара), 35,8 хиляди долара и 3 евро. С това излиза, че баткото е дал почти всичко на братчето си. Спрямо дадените на заем пари на него почти нищо не му е останало.

Киевският градоначалник е освен щедър но и завидно заможен. Същият притежава и апартамент в столицата Киев. Имотът е със забележителните 251 квадратни метра! Кметът има и вила в село Лютеж, което е на един хвърлей от Киев – само на 30 км. Тя пък е с размерите на малък колеж от 750 кв. метра. В документите Кличко я е описал като „къща за почивка“.

По интересното е, че имотът е придобит съвсем скоро, на 20.12.2023 г., т.е. във времето в което Украйна настоява за пари от цяла Европа и САЩ. В селото, кметът на столицата на Украйна си е взел и парцел от 2500 кв. м. 

В същото време той е регистриран в апартамента на брат си.Освен това Кличко притежава мотоциклет Fine Custom Puncher от 2009 г. и Land Rover Discovery от 2013 г.

Братята Кличко са в открит конфликт с президента на Украйна Владимир Зеленски. Виталий упреква държавния глава в решения, които вредят на столицата, а малкия брат, че бившият комик не е посетил градоначалника на Киев от доста време.

По-рано у роднини на ръководителя на Антимонополния комитет на Украйна (AMCU) Павел Кириленко беше открито имущество на стойност 1,8 милиона долара (70 милиона гривни). Такива придобивания от членове на семейството са били направени в размер над официалните им доходи през последните 25 години.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!