Вицепремиерът на Сърбия: Готвят покушение срещу Вучич!

Сръбският лидер Александър Вучич е в опасност след опитите за убийство на словашкия премиер Роберт Фицо и на кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп. Това заяви на 12 август сръбският вицепремиер Александър Вулин. 

Той е категоричен, че след два опита за покушение е предупредил Вучич за заплахата и е призовал за засилване на сигурността му.

„Защото нещо се случва с всички, които са за мирно решение на въпроса за Украйна, някой стреля по тях“, обясни той в разговор с РИА Новости.

Сръбският вицпремиер заяви, че животът на Вучич е застрашен от тези, които искат страната да спре да бъде военно неутрална, да наложи санкции срещу Русия, да признае независимостта на Косово и да се откаже от Република Сръбска в Босна и Херцеговина. Той подчерта, че на Изток „няма нито един от тях“.

„Вучич е застрашен и от разкритите от нас наркокланове, чиито членове са в бягство“, добави той.

Междувременно Вулин, който преди това е оглавявал сръбското министерство на отбраната, министерството на вътрешните работи и Агенцията за сигурност и информация, подчерта, че такива големи организирани престъпни групи никога не се появяват без подкрепата на мощни разузнавателни служби.

По-рано през деня той заяви, че протестите в Белград срещу плановете за добив на литий в Сърбия не са екологични, а целят смяна на сегашното правителство. Западът не иска Сърбия да се развива и да бъде независима.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!