Смъртни заплахи е получила приятелката на световния шампион във Формула 1 заради гражданската си позиция

Дъщерята на трикратния световен шампион във Формула 1 Нелсън Пике (1981, 1983 и 1987 г.) – Кели писа в свои публикации в социалната мрежа Инстаграм за ситуацията в Ивицата Газа, пише сайтът ГП блог.

„Не мога да спра да мисля за цялата болка, страдание, траур, травма, шок, отчаяние, които преживяват палестинците в Газа в момента. Представете си всички млади невинни души, които са били изгубени, цели семейства, които са останали без родители, и родители, които е трябвало да прегръщат мъртвите си деца“, пише Кели Пике.

„Мисля и за заложниците, които са в ръцете на Хамас, и съм благодарна, че четирима от тях вече са освободени. Но картините и видеоклиповете, на които ставам свидетел всеки ден от ужаса, който се случва в Газа, са непосилни“, добави тя. Кели Пике също така сподели послание, в което нарича Израел „расистка, заселническо-колониална държава“ и призовава за освобождение на Палестина.

След това тези нейни публикации Кели Пике, приятелка на трикратния световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен (20221, 2022 и 2023 г.) е получила много съобщения изпълнени с омраза и дори смъртни заплахи.

„Вместо да влизате и да четете моите съобщения и публикации и да ми отправяте смъртни заплахи, силно обидни изрази и други неприлични снимки, НЕ МЕ СЛЕДВАЙТЕ. Това не е „конфликт“, а геноцид. Броят на последователите ми (над 1,3 млн. – бел. прев.) или договорите ми с различни марки не са по-важни от живота, който мога да спася, като се застъпвам за спиране на това“, продължава да отстоява гражданската си позиция Кели Пике.

Освен това приятелката на Макс Верстапен призовава хората да се обявят срещу „това етническо прочистване“. „Човек може да живее само в свобода и мир. Човек може да поиска само прекратяване на огъня. Човешко е да поискаме защита на всички ДЕЦА. Аз съм за мир. Аз подкрепям любовта. Аз защитавам свободата“, изразява своето мнение без страх Кели Пике.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!