Вътрешният министър: Няма да подам оставка! И обясни причините

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов заяви, че няма да подаде оставка. На брифинг в МВР той съобщи, че не приема действията на служители, които са превишили правата си и вече е започнала вътрешна проверка в СДВР. Има задържан за срок от 72 часа, защото е установен като палител на полицейския бус.

Редно е да направим обобщение на ситуацията от снощи. Всички станахме свидетели на безпрецедентен погром в центъра на София. Само навременната реакция на служителите на СДВР и жандармерията осуетиха по-сериозни щети и дори жертви. Затова именно се учудвам на искането за моята оставка. Защо?„, попита риторично Стоянов и продължи: „Защото хиляди служители на МВР си свършиха работата. Ако аз подам оставка, това означава да ги предам. Не смятам, че министърът на вътрешните работи трябва да бъде изкупителна жертва за дългогодишните проблеми в БФС„, подчерта Стоянов.

Министърът определи действията на полицията и жандармерията като реципрочни на агресията от страна на „крайни фенове„, дошли на място, за да окървавят протеста.

Само за час бяха потушени безредици, които в някои европейски страни се превръщат в масови. В същото време не приемам действията на единици служители, които превишиха правата си и не се справиха със задачата да не се поддават на провокации„, заяви Стоянов.

Той уточни, че директорът на СДВР е назначил вътрешна проверка. За целта няма да се чакат нормативните срокове, проверката ще се извърши в спешен порядък.

КритичноБГ припомня, че днес премиерът Николай Денков заяви, че по време на протестите вчера Калин Стоянов е бил на кинопрожекция, което било „доста смущаващо“.

Източник: Фокус

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече