Васил Василев: Противоотрова срещу изкривената реалност, манипулациите, страха

Противоотрова срещу изкривената реалност, манипулациите, страха. Отпор на подменените ценности, на безотечествеността, на вменяваните ни безсилие и безизходност. Това е новата книга на Васил Василев. Излезе от печат том 2 от нестандартната поредица „Не се страхувай“, в която, чрез силата на хартията е запазен, запечатан за идващите след нас, ефирният живот на безценни моменти от едноименното телевизионно предаване.

Няма по-подходящо заглавие от „Не се страхувай“ за тази своеобразна история на съвремието ни, обговорена от различни хора, прецедена през различни умове, различни идеи и идеологии, различни почерци, различни статути. Но близки в онази най-трудна човешка особеност – надмогването на страха.

Това са уникалните разговори на Васил Василев с ярки личности, лидери на мнение – проф. Иво Христов, Яков Кедми, Андрей Фурсов, проф. Евгений Сачев, проф. Иван Гранитски, проф. Иван Маразов, проф. Пламен Митев – и с още десетки политици, духовници, журналисти, бизнесмени, предприемачи, финансисти, земеделци, фермери, студенти, талантливи деца. Разговори, напълно съвместими с мотото на предаването – „Това, което чуете тук, другаде няма да го чуете!“.

От Златния фонд на автора е включено и интервюто му с нобелиста Хенри Кисинджър.

Забележителни са политическите анализи на автора Васил Василев, който е и създател и водещ на телевизионния формат „Не се страхувай“. Базирани на информиран, интелигентен и независим анализ на факти и събития, коментарите на Василев на моменти звучат дори стряскащо – неподвластни на страха, безапелационни, въпреки риска от разправа, удивителни с прогнозната си сила. И както става ясно от последвалите събития, времето валидира стойността им.

Книгата е провокация срещу натиска на глобалната машина за информационни манипулации, срещу усилията да бъдем форматирани като хора, като общество с ленива мисъл и тридневна памет. Стимул да се чува истината, да се казва истината, да се разбира истината.

Като хронология, том 2 на „Не се страхувай“ представя и анализира най-важните събития за България и за света в периода септември 2022 – декември 2023 г. Като същност – това е гласът на онази така дефицитна смелост за отстояване на изконните човешки ценности.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!