Васил Терзиев печели в София. Резултати за Пловдив и Варна

Кандидатът на ПП-ДБ Васил Терзиев печели на балотажа в София, съобщи БТВ. Според данни от екзитпол на социологическа агенция Алфа рисърч той взима 49,7%. Неговият опонент от „БСП за България“ Ваня Григорова взима 43,8%.

Васил Терзиев получава 49,7 на сто от гласовете, а Ваня Григорова – 43,8 процента. Според първите резултати от екзитпола на Изследователски център „Тренд“ Васил Терзиев печели 51,9% от гласовете в столицата, а Ваня Григорова – 43,4%, уточнява Dir.bg.

Според данните на „Галъп интернешънъл болкан“ към 19 часа до урните за втория тур на изборите в София са отишли 33,4 процента от имащите право на глас, а според „Алфа Рисърч“ – 34,1 на сто.

В Благоевград гласувалите към 19 часа са 40,2%, в Пловдив – 22,7 на сто, а Варна – 30,5%.

В Пловдив кметският пост, според данните на „Маркет линкс“, заема победителят от първи тур Костадин Димитров от ГЕРБ, който получи 51,5%. Опонентът му Ивайло Старибратов от ПП-ДБ е с 39,1 процента.

Във Варна досегашният кмет Иван Портних от ГЕРБ, който получава подкрепата на 43, 9 на сто от варненци, загуби балотажа срещу кандидата на ПП-ДБ Благомир Коцев. Той събра 48,5 на сто от гласовете, сочат данните на „Маркет линкс“.

В Благоевград втори мандат печели също досегашният кмет Илко Стоянов, който се яви като номинация на инициативен комитет, подкрепен от ГЕРБ. Той получи 48,8 процента от гласовете на съгражданите си, а опонентът му Методи Байкушев от ПП-ДБ – 47%. На частичните избори през 2021 г. когато спечели за първи път властта, Стоянов бе подкрепен от „Има такъв народ“.

Русе – Пенчо Милков, БСП – 62,2% срещу Иван Иванов, ГЕРБ – 30,7 на сто
Хасково – Станислав Дечев, ГЕРБ – 60,3% срещу Николай Ставрев, независим кандидат – 34,6%
Велико Търново – Даниел Панов, ГЕРБ – 51,7% срещу Йордан Терзийски, ПП-ДБ – 40,6%

Категорична победа над опонента си записа и Валентин Христов от ГЕРБ в Плевен, сочат данните на „Тред“. Зад него застанаха 61,8 на сто от гласувалите плевенчани. Досегашният градоначалник, независимият кандидат Георг Спартански, остана втори в надпреварата с 32,5 на сто от гласовете. „Не подкрепям никого“ – 5,7%.

 

 

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече