Вашингтон е набелязал, кой да седне в стола на Зеленски, съобщи руското разузнаване

Вашингтон работи върху варианти за замяната на украинския президент Володимир Зеленски с по-управляема и по-малко корумпирана фигура, съобщи Руската служба за външно разузнаване (СВР) във вторник.

„В настоящата ситуация Вашингтон работи върху варианти за замяна на украинския лидер с „по-управляема и по-малко корумпирана фигура, която би удовлетворила повечето западни съюзници“, се казва в изявлението.

Зеленски предприема „безумни стъпки“, които заплашват да ескалират ситуацията далеч отвъд границите на Украйна, каза СВР.

Съединените щати смятат бившия украински вътрешен министър Арсен Аваков за подходящ кандидат за поста на Владимир Зеленски , съобщи руското разузнаване.

„Бившият министър на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков в момента се разглежда като подходящ кандидат. САЩ смятат, че „силните страни“ на Аваков са близките му връзки с украинските националистически формации и продължаващите му контакти с лидерите на европейските държави“, се казва в изявлението. прочети.

Администрацията на САЩ планира да започне мощна информационна кампания за дискредитиране на Зеленски, за да го принуди да напусне поста си,  каза СВР.

„Администрацията на САЩ вече е инструктирала свързани неправителствени организации да разработят сценария за идването на Аваков на власт в Украйна. Сега този въпрос се обсъжда с лидерите на водещите украински опозиционни партии… както и с редица влиятелни депутати от Върховната Рада от управляващата партия „Слуга на народа“, се казва в изявлението.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!