Въпрос към говорителя на Байдън за риск с доставките на месо заради птичия грип. Отговор: Не ям месо

След като Агенцията по храните и лекарствата в САЩ потвърди, че следи от птичи грип са открити в търговското мляко, а котки били умрели след консумацията му, репортер поиска от Белия дом актуална информация относно риск за доставките на месо, прессекретарят на Джо Байдън отговори: „Аз не консумирам месо„, съобщи сайтът Modernity.

Медията информира, че крави в щатите Айдахо, Канзас, Мичиган, Ню Мексико, Северна Каролина, Охайо, Тексас и Южна Дакота, са дали положителен тест за вирус тип A H5N1. Същевременно Агенцията по храните и лекарствата в САЩ твърди, че все още е безопасно да се пие мляко от тях.

Знам, че Министерството на земеделието се занимава с този въпрос и не вижда никакви опасения по отношение на млякото или месото, които консумираме“, отговори Карин Жан-Пиер, прессекретар на Белия дом.

След това добави: „Аз не консумирам месо, но някои от вас… “

Медията пише, че ветеринарен лекар от млекопреработвателен завод в Амарило, Тексас, бил заявил, че „хората са имали някои класически грипоподобни симптоми, включително висока температура, изпотяване през нощта, втрисане, болки в долната част на гърба“, както и стомашно разстройство, повръщане и диария.

Ветеринарният лекар отбелязва, че хората са имали и „тежък конюнктивит и подуване на клепачите“.

КритичноБГ обръща внимание, че темата с птичия грип, който се бил пренесъл от птици на бозайници в САЩ започва да се развива все по-активно през последните дни, на фона на приближаващите избори за президент в САЩ. В някои медии вече се прави намек за потенциална епидемия. 

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!