Ваня Григорова: Кампанията ни ще е лице в лице – срещи директно с хората

Три формации се явяваме на изборите като „Солидарна България“. „Изправи се, България!“, чийто лидер е Мая Манолова, политическа партия „Българската левица“ – наши съмишленици, с които работим повече от 15 години, малка партия, позиционирана вляво, и третата формация – Обединената социалдемокрация. Името на коалицията, с която ще се явим на изборите е „Коалиция „Солидарна България“, тъй като аз съм председател на Сдружение „Солидарна България“ от 2010 година насам“. Това каза Ваня Григорова в „Денят започва“, че ще участва в предизборната надпревара заедно с три формации.

Провокирана от водещите с въпрос да изкаже мнението си за заявеното от БСП обединение, което Столетницата инициира, Григорова отговори, че на Позитано 20 събират леви формации на 1 май, а утре изтича срокът за регистрация на партиите и коалициите за участие в предсрочните парламентарни избори. „Ако има обединение, то се прави до утре, а листите се формират до 7 май за европейските и националните избори. На 1 май никакво обединение не може да се направи.

По думите ѝ, всеки, който смята, че „социалната справедливост, връщането на държавата в живота на хората, че не сглобката и разглобката, а националната отговорност на политиците към народа и държавата са ключови“ са формации, с които коалиция „Солидарна България“ може да работи.

„За мен не е редно да се персонифицира политиката. Ако има водещи политики, които ако се подкрепят, е добре дошъл“.

Ваня Григорова отсече, че не смята да говори срещу политиците от досегашните формации.“Да, политиката им е изключително вредна, да видяхме пълен политически хаос, подобно на случилия се в Италия през 80-е години – партии и правителства еднодневки, защото политиката им не се води на ясни принципи, а върху това с кого могат да договорят следващата сделка.

На въпрос, откъде ще дойдат парите за финансиране на кампанията, Григорова отбеляза, че същата ще бъде проведена на принципа лице в лице, т.е. срещи с хора. Тя обърна внимание още, че подобно на тази от местните избори, ще бъде подпомогната от дарения.

По думите ѝ тя участвала в местните избори в София, защото в столицата се е очертало обединение, базирано на справедливо разпределение на изработеното и връщането на публичните услуги в обществени ръце.

„Тоест това е част от стъпките, които трябва да се направят към социалната справедливост. Политиката не е еднопластова, тя работи на различни нива. През тези няколко месеца в Столична община аз защитавах това, което обещавах в предизборната кампания – заплащането, връщането на публичните услуги в обществени ръце“, каза още Ваня Григорова.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!