Ваня Григорова: „Лявото“ е забравило, че в основата му са работещите хора

Това, което ще правя, е това, което правя и до момента. Смятам, че последователността в действията и целите, е нещото, което липсва на хората, заяви в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“ Ваня Григорова, общински съветник от коалиция „БСП за България“ и основател и лидер на „Солидарна България“.

„Повече от десет години се занимавам с обществени проблеми, в зависимост от мястото, на което съм. От 2010 г. съм председател на сдружение „Солидарна България“, осем години и половина бях икономически съветник на президента на КТ „Подкрепа“, което е обвързващо с проблемите на работещите, сега, и в общинския съвет, се занимавам именно с това.“

По думите й, „лявото“ е забравило, че в основата му са работещите хора и е започнало да се ангажира с по-маргинални теми, но нито лявото, нито синдикалното могат едно без друго, защото някой трябва да изразява и да защитава интересите на работещите в структурите на управлението.

И БСП, и Левицата са формации, с които ще трябва да работим за в бъдеще. Понякога трябва да се разграничим преди да се обединим. Обединението, надявам се, че ще го има след няколко месеца, когато трупчетата, които са се запънали пред залата, ще бъдат премахнати, добави Ваня Григорова.

По думите ѝ задължително е да има широко ляво обединение. „Солидарна България“ няма да влиза в сглобка и няма да е патерица на партиите.

„Опасявам се, че централата на БСП вложи повече усилия в това да критикува собствените си хора, отколкото да се бори със сглобката по реални теми и проблеми“, изтъкна тя.

Източници: БНТ, Епицентър

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!