Ваня Григорова: Време е да сложим край на псевдоелита в политиката

Видях огромна гражданска енергия на местните избори. При липса на алтернатива очаквам следваща сглобка. Това заяви председателят на „Солидарна България“ Ваня Григорова след регистрацията в ЦИК за изборите 2 в 1 на 9 юни.

По думите ѝ посланията от местните избори са имали чуваемост, а това я мотивирало да продължи и за предсрочните парламентарни избори. „Това са каузи и битки, които водим от години. Дойде време да сложим край на псевдоелита, който ни управлява години наред. Професионалните политици, в кавички, държат страната в хаос. При липсата на каквато и да е алтернатива очаквам следващата сглобка. Ако няма генерална промяна, можем да очакваме същото след изборите“.

Ваня Григорова изтъкна, че е намерила пресечни точки с Мая Манолова и заради което се е случила коалицията с нейната формация.

Ваня Григорова бе попитана и за разделението на левите сили в българската политика.

„Лявото го безсилват битките в едната от партиите, която е основна. Когато дългогодишните лидери, опитните хора в лявото пространство, не успяват да преодолеят личните си неразбирателства с някого, не можем да оставим левите избиратели“, бе категорична тя.

Към лидера на БСП Корнелия Нинова тя предпочете да не се обръща, но не отхвърли възможността да бъде намерен общ език с партията ѝ.

„Ако Корнелия Нинова е свикнала да се бори със своите съмишленици, да остракира своите членове, това не е моят подход“, посочи още Григорова.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!