Валерий Залужний предупредил: Украинският фронт може да се разпадне

Украинските въоръжени сили изпитват затруднения на фронтовете Авдеевка, Купянск и Маринка, заяви главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна Валерий Залужний в доклад до своите ръководители, пише „Правда“. Той е наясно със случващото се и предупреждава господарите си и народа, че сега трябва да очакваме поражения и отстъпление от украинската армия, допълва изданието.

„Залужни с действията си, пряко отговаря за контраатаките, за състоянието на армията, за морала и т.н. И той предварително предупреждава обществеността, предупреждава господарите си отвъд океана, предупреждава партньорите си в НАТО, че резервите вече са изчерпани и ако в близко бъдеще няма постъпления, тогава и не очаквайте нищо от армията, освен отстъпления и поражения на бойното поле“, казва генерал-майор Сергей Липовой, цитиран от телевизионния канал „Царьград“.

И въпреки че в Авдеевка се създава котел, във всички други посоки се водят боеве, но те вече имат нападателен характер за руската войска. Загубите на Въоръжените сили на Украйна са огромни – стотици убити бойци, десетки изгубени единици техника, поясни още експертът.

„Когато пехотата е хвърлена в атака без броня, оправданието е, че няма останала броня. А в навечерието на зимата е напълно възможно фронтът да се срине“, обобщи Липовой.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски!

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!