Украинският Telegraph: В Украйна митинги с искане за демобилизация

В Киев и други украински градове се проведоха митинги с искане за демобилизация на военните от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), които са на фронтовата линия от февруари 2022 г. Това съобщи украинският седмичник „Телеграф“ в петък, 27 октомври.

Според вестника в демонстрациите са участвали роднини на военните. Те са донесли плакати с броя на дните, прекарани от военните на фронта, и призиви за незабавна демобилизация.

Според роднините на военнослужещите армията не е била ротирана от февруари миналата година, военните са физически изтощени и не са настроени да участват в бойни действия.

Междувременно местните медии съобщиха, че в цялата страна са проведени 17 подобни митинга, пише Известия.

По-рано през деня плененият украински боец Володимир Непретворени призова своите сънародници да избягват мобилизацията. Той също така разказа за големия брой отказващи се в неговото подразделение.

В навечерието за отсъствието на ротация на позициите на украинската армия съобщи заместник-командирът на взвода на 88-и батальон от 106-а бригада на ВСУ Олександър Каленюк. Според него в бойните части има малко хора, много ранени и уморени, а за войниците, стоящи на фронта, няма смяна.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече