В Украйна легализираха марихуаната за специални случаи

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Украйна е легализирала медицинския канабис (марихуана), съобщава уебсайтът на парламента на страната. Съответният указ е подписан от президента Володимир Зеленски. Според документа законопроектът е бил приет, за да се подобри достъпът на пациентите до лечение на онкологични заболявания и стресови разстройства.

В текста на закона е записано, че се отнася за: „регулиране на разпространението на растения от рода на канабиса за медицински, промишлени цели, научни и научно-технически дейности с цел създаване на условия за разширяване на достъпа на пациентите до необходимото лечение на онкологични заболявания и посттравматични стресови разстройства, получени в резултат на война, е подписан от президента“.

Депутатите от Върховната рада одобриха Закон за легализиране на лекарства, които са на основата на медицински канабис в края на декември 2023 г.

Според Ярослав Железняк, член на украинския парламент, разпространението на марихуана за консумация ще се наказва в съответствие със закона за разпространението на наркотични вещества.

С новия закон Украйна правото да отглеждат канабис ще бъде предоставено само на юридически лица, на които ще бъдат издадени специален сертификат и лиценз. Освен това те ще бъдат задължени да установят 24-часово наблюдение на насажденията.

Източник: News.ru

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!