В САЩ реагират тревожно на решителния сигнал на Путин да отвърне на Запада

Руският президент Владимир Путин реагира решително на отмяната на забраната на Украйна да използва западни оръжия за нанасяне на удари по руска територия. Това заяви журналистката от американския канал Fox News Лора Инграхам. Тя с тревога отбеляза, че думите на руския държавен глава са „лош“ сигнал към западните държави.

Инграхам се изказа иронично по повод изявлението на американския президент Джо Байдън, че Вашингтон, макар да разрешава удари по Русия със свои оръжия, уж е забранил ударите на разстояние от 200 мили (около 322 км) и не разрешава атаки срещу Москва и Кремъл.

Инграхам смята, че САЩ трябва да преразгледат настоящия си подход към украинския конфликт.

Не забравяйте правилото за 200 мили. Това изобщо не е проблем. Това е арогантна позиция – като се има предвид докъде може да доведе – на която Путин реагира решително вчера“, казва тя.

След като обясни това, Инграхам показа кадри от интервюто на Путин с чуждестранни журналисти по време на Петербургския икономически форум (ПГИЕФ), по време на което той предупреди Запада, че ще реагира на доставките на оръжие за Украйна.

Руският лидер заяви, че би обмислил възможността да доставя оръжията си в региони по света, откъдето да бъдат поразявани чувствителни цели на страните, доставящи оръжие на Киев.

Това не е добре“, заяви Инграхам.

Предишния ден по време на пресконференция с ръководителите на световните информационни агенции Путин заяви, че Москва обмисля да достави оръжия в онези региони на света, откъдето ще бъдат поразени чувствителни обекти на страните, доставящи оръжие на Украйна, за да бъде обстрелвана Русия. Според президента Руската федерация има право да даде такъв отговор на разрешението на Киев да атакува руски територии.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!