В Русия започна вторият етап от ядрените учения

Сармат, ядрено оръжие на Русия

Започна вторият етап от учението на нестратегическите ядрени сили в Русия. Това съобщиха от Министерството на отбраната  на РФ. 

„По време на учението ще бъдат отработени въпроси на съвместната подготовка на подразделенията на въоръжените сили на Руската федерация и Република Беларус за бойно използване на нестратегически ядрени оръжия“, пишат от ведомството.

Подчертава се, че целта на маневрите е поддържане на готовността на подразделенията за бойно използване на нестратегически ядрени оръжия на двете страни за осигуряване на суверенитета и териториалната цялост на съюзната държава.

Министерството на отбраната припомня, че по време на първия етап личният състав на ракетните формирования на Южния военен окръг е работил по получаването на специални боеприпаси за комплекса „Искандер“, оборудването с тях на ракети-носители и тайното придвижване към района на изстрелване.

Авиационните подразделения тренираха оборудване на учебни бойни части с авиационно оръжие, включително хиперзвукови ракети „Кинжал“, и полети в райони за патрулиране.

Първият етап от учението започна на 21 май, то се провежда от името на върховния главнокомандващ Владимир Путин . Президентът нарече ученията „планирана работа“.

Руското външно министерство заяви, че маневрите трябва да се разглеждат в контекста на войнствените изявления на западни политици и дестабилизиращите действия на НАТО.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!