В Полтава Русия е ликвидирала близо 500 експерти от Украйна, Полша, Франция, Германия и Швеция. Снощи 50 нови френски наемници

След ракетния удар на Русия във вторник по 179-ия съвместен тренировъчен център на ВСУ в Полтава са били убити и ранени около 500 военни специалисти. Сред тях са били и много европейски експерти от страни-членки на НАТО. Това съобщи РИА Новости, позовавайки се на високопоставен военен източник.

В сряда редица медии писаха, че това е най-голямата загуба на украински и западни военни специалисти за ВСУ от началото на войната.

Появиха се и публикации, че редица натовски държави са изпратили десеткии самолети, за да приберат тежко ранените си военни експерти, за да ги лекуват в свои болнични заведения.

Изданието конкретизира, че сред убитите и ранените са военнослужещи от ВСУ и Националната гвардия на Украйна, специалисти по комуникации, оператори на комплекси за радиоелектронна борба, електронно разузнаване, на безпилотни летателни апарати.

Голяма част от жертвите и ранените са западни военни сециалисти от Полша, Франция, Германия и Швеция, които са обучавали украински военни.

Тази нощ руските сили са нанесли пореден ракетен удар с „Искандер-М“ по местоположение на чуждестранни наемници в състава на украинските въоръжени сили (ВСУ) в Костантиновка.

В резултат на удара са ликвидирани около 50 френски бойци, твърди руски военен пред РИА Новости.

Припомняме, че на 2 септември с високоточен удар с „Искандер-М“ беше ударен хотел в Запорожие, където са били разположени чуждестранни наемници. Там бяха ликвидирани до 50 души персонал, включително 19 британски военни, а още около 20 военнослужещи бяха ранени.

На този фон, КритичноБГ припомня, че вчера военният министър на САЩ Лойд Остин заяви, че войната може да се реши с преговори, което по същество е първото признание на Запада, че не може да спечели срещу Русия.

Военният министър на САЩ не се ангажира с конкретна дата за насрочване на мирна среща. Изявлението си той направи в натовската база Рамщайн в Германия.

Преди Лойд Остин и украинският президент с изтекъл срок, но заемащ поста още по неясни за целия свят правни основания Владимир Зеленски, заяви, че трябва да бъде постигнат мир с Русия през есента. Той не каза в коя част на сезона му се иска да спрат военните действия – началото, средата или края, но това било в името на световната сигурност. Той също се изказа пред медиите в базата Рамщайн.

Същевременно Русия и дума не иска да чуе към този момент за мир, след като Украйна нахлу с армия в територията ѝ в Курска област. Налице са много съобщения и доказателства за издевателства и убийства от украинските войници над мирното руско население.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Юрий Подоляка: Ракетните удари на Русия срещу Украйна от последните дни са само прелюдия преди септември-октомври

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!