В пет области днес тестват BG-ALERT през мобилните телефони на всички оператори

Тест на системата за известяване и разпространение в мобилната мрежа на съобщения с предупреждения за опасни събития BG-ALERT ще се проведе днес на територията на областите Видин, Враца, Ловеч, Монтана и Плевен.

Между 12.00 и 12.30 ч. потребителите на всички мобилни оператори на територията на областите ще получат на мобилното си устройство тестово съобщение, съпроводено със специфичен звуков сигнал и вибрация, дори и при активиран безшумен режим на устройството.

На 1 ноември по погрешка беше изпратено съобщение до много потребители в страната. От фирмата, която разработва системата, се извиниха на всички засегнати страни и институции за причиненото безпокойство и неудобство и обясниха, че заради планираните национални тестове на системата BG-ALERT за ранно предупреждение през мобилните мрежи са проведени предварителни тестове.

Те оповестиха и официален график, по който ще се извършва тестването.

На 29 ноември ще се проведе тест на национално ниво.

Източник: БНТ

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече