В изтекъл запис германски военни обсъждат как да взривят Кримския мост. Захарова коментира!

Мария Захарова

Мария Захарова: Хибридната война срещу руския народ, отприщена от Запада, е в разгара си.

Официалният говорител на руското външно министерство Мария Захарова заяви на 1 март, че войната на Запада срещу Русия е в разгара си. Така тя коментира разпространения аудиозапис, в който германски офицери обсъждат нападенията на Кримския мост.

На 40-минутния запис се чува как висши офицери от германския Бундесвер обсъждат ударите на Кримския мост. Освен това те споменават военните на Съединените щати и Великобритания, които „отдавна са пряко замесени в конфликта“.

В канала си в Telegram дипломатът публикува текстов фрагмент от разговор между германските военни – началника на отдела за операции и учения на командването на ВВС на Бундесвера Грефе, инспектора на BBC на Бундесвера Герхарц и служители на Центъра за въздушни операции на Бундесвера Космическо командване Фенске и Фростед, пише Известия.

Телеграм каналът Za ПраVда публикува превод:

Кримският мост

Фростед: Ако погледнем моста, тогава мисля, че Taurus не е достатъчен и трябва да имаме представа как може да работи, а за това се нуждаем от данни от сателити. Не знам дали ще успеем да подготвим украинците за такава задача за кратко време, а говорим за месец. Как би изглеждала атака на Taurus по моста? От оперативна гледна точка не мога да преценя колко бързо украинците ще могат да се научат да планират подобни действия и колко бързо ще се случи интеграцията. Но тъй като говорим за мост и военни бази, разбирам, че искат да ги получат възможно най-скоро.

Фенске: Бих искал да кажа още нещо за разрушаването на моста. Интензивно проучвахме този въпрос и за съжаление стигнахме до извода, че мостът поради размера си прилича на писта. Следователно може да не са необходими 10 или дори 20 ракети.

Герхарц: Има мнение, че Taurus ще успее, ако използва френския изтребител Dassault Rafale.

Фенске: Всичко, което могат да направят, е да направят дупка и да повредят моста.
И преди да направим важни изявления, ние самите трябва…

Фростед: Не настоявам за идеята за моста, прагматично искам да разбера какво искат. И на какво трябва да ги научим, така се оказва, че при планирането на тези операции ще трябва да посочим основните точки на изображенията. Те ще имат цели, но трябва да се има предвид, че когато работите върху малки цели, трябва да планирате по-внимателно, а не да анализирате снимки на компютъра. В случай на потвърдени цели всичко е по-просто и планирането ще отнеме по-малко време.

Герхарц: Всички знаем, че те искат да разрушат моста, какво в крайна сметка означава това, как го защитават – не само защото има важно военно-стратегическо, но и политическо значение. Въпреки че сега имат наземен коридор. Има известни опасения дали имаме пряка комуникация с ВСУ. Затова възниква въпросът можем ли да използваме такъв трик и да командироваме нашите хора в MBDA? По този начин директната връзка с Украйна ще бъде само чрез MBDA, това е много по-добре, отколкото ако има такава връзка с нашите ВВС.

Грейф: Герхарц, няма значение. Трябва да се уверим, че от самото начало няма език, който да ни прави страна в конфликта. Разбира се, малко преувеличавам, но ако сега кажем на министъра, че ще си насрочим срещи и ще пътуваме с кола от Полша, за да не се усети, това вече е участие, няма да го направим. Ако говорим за производител, тогава първо трябва да попитаме MBDA дали могат да направят това.

Няма значение дали нашите хора след това правят това в Бюхел или в Шробенхаузен – това все още е участие. И смятам, че това не трябва да се прави. В самото начало определихме това като основен елемент на червената линия, така че ще участваме в обучението. Да кажем, че ще подготвим пътна карта. Необходимо е учебният процес да се раздели на части. Дългият преход ще продължи четири месеца, ще ги обучим задълбочено, включително ще работим по варианта с мост. Краткия – ще бъдат проектирани за две седмици, за да могат да използват ракетите възможно най-рано. Ако вече са обучени, тогава ще попитаме дали британците са готови да се справят с тях на този етап. Вярвам, че подобни действия ще бъдат правилни – само си представете, ако пресата разбере, че нашите хора са в Шробенхаузен или че караме коли някъде в Полша! Считам този вариант за неприемлив.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!