В Германия: Украинските бежанци или ще работят, или обратно!

Бежанците от Украйна в Германия трябва или да работят, или да бъдат върнати обратно. Това изявление направи на 22 юни председателят на парламентарната група на Християнсоциалния съюз (ХСС) в Бундестага (Парламента на Федерална република Германия) Александър Добринд в интервю за вестник Bild .

„Нуждаем се от по-големи ангажименти за търсещите убежище, що се отнася до отношението към работата. <…> Сега, повече от две години след началото на конфликта, трябва да важи принципът – отидете да работите в Германия или се върнете в безопасните райони на Западна Украйна“, каза председателят.

Добринд припомни също, че първоначално плащанията на украинските бежанци от германската държава Bürgergeld (граждански помощи) са били предвидени като незабавна мярка. Сега обаче, заради нея те започнаха да не си търсят работа. Вместо да сработят, украинците просто решиха, че могат да живеят от помощите от германските данъкоплатци.

КритичноБГ припомня, че малко преди в Германия да се надигнат гласове срещу помощите на украинските бежанци, които ги научиха да не си търсят работа и да лежат на парите от изпадащата все по-дълбоко в икономическа криза държава, на 20 юни полското правителство заяви, че ще отмени редица плащания на украински бежанци и собственици на жилища, които ги настаняват от 1 юли. Това съобщи радиостанцията Polskie Radio.

По информация на медията украинците ще спрат да получават еднократна помощ в размер на 300 злоти (около 75 долара) на полска територия. По-драстичната мярка обаче е в спирането на плащанията на собствениците на жилища от 40 злоти НА ДЕН на човек (около 10 долара) за осигуряване на жилища и храна за бежанците.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Polskie Radio: Полша спира редица плащания за украинските бежанци

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!