В Германия предвиждат, какво ги чака, ако Taurus бъдат доставени на Киев

от Лазар Лазаров

Доставката на Киев от Берлин на германски ракети с голям обсег Taurus неминуемо ще доведе до ескалация и може да предизвика война между Германия и Русия. Tова пише немското списание Compact, предава Известия.

Отбелязва се, че употребата на ракети Taurus ще изисква масираното участие на Германия и разполагането на нейни войници на украинска територия, тъй като Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) нямат възможност да използват и програмират тези ракети самостоятелно.

Освен това Taurus ще трябва да бъде съвместими с изтребителите, от които се изстрелват, което означава, че Германия ще трябва да достави и свои собствени самолети. В същото време се твърди, че германските ракети са по-ефективни от британските и американските, тъй като имат обсег от над 500 км и двойно по-голяма разрушителна мощ, уточнява Compact.

„По този начин Германия неизбежно ще стане страна в конфликта“, отбелязва немското издание.

Известия припомня, че по-рано, на 1 март, главният редактор на RT Маргарита Симонян публикува пълна стенограма от дискусията на високопоставени представители на германската армия относно ударите с ракети Taurus по Кримския мост, която според нея се е състояла на 19 февруари. По време на разговора военните обсъждат доставките на ракети Taurus за Украйна. Във фрагмент от аудиозаписа офицерите обсъждат колко от тези снаряди ще са необходими, за да атакуват Кримския мост и дали такъв удар би бил ефективен.

Германският канцлер Олаф Шолц заявява на 2 март, че властите незабавно са започнали разследване на ситуацията около публикуването на записа на разговор между германски офицери в Украйна. Той посочва, че случилото се е „много сериозен проблем“. По-късно Bild съобщава, че шефът на отдела за операции и учения на командването на ВВС на Бундесвера Франк Грефе е виновен за изтичането на разговора, тъй като по време на разговора той е бил в Сингапур и е свързан чрез незащитена мрежа.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза. Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!