В Белград готвят „Майдан, превземане на президентството и убийството“ на Вучич, твърди сръбският НОВОСТИ

Вучич

„Те искат главата на Вучич на Майдана в Белград!“ С това заглавие излезе сръбският интернет портал Новости. 

„Въз основа на цялата информация до момента на фона на т. нар. екологични протести, насрочени за 10 август, беше съставена точна мозайка от разрушителните планове на (прозападната, бел. Критично) опозицията и нейните чуждестранни наставници. Крайната им цел е физическото ликвидиране на сръбския президент Александър Вучич“, пише сръбският сайт „Новости“.

„В последната фаза на плана за 10 август организаторите на протеста, ако преценят, че на улиците са се събрали достатъчен брой готови да прибегнат до насилие, ще призоват присъстващите внезапно да се насочат към президентството на Сърбия, за да опитат да го превземат, а след това да убият президента Вучич в общата суматоха!“

Поддръжници на опозицията потвърдиха, че протестите (в събъта) ще бъдат насилствени и че не се организират заради добива на литий, а че са насочени срещу президента на Сърбия Александър Вучич, пише и сайтът b92.

„Популистката демагогия за борбата за опазване на околната среда, за която се твърди, че е започната от „загрижени природозащитници“, служи само за „затопляне на атмосферата“, тоест за мобилизиране на възможно най-широк корпус от граждани и обединяването им около идея, която е приемлива за всички, но която няма нищо общо с истинските мотиви на тези протести“, добавя Новости.

Едва сега истинските цели постепенно се представят на вече „движещите се маси от народа“, разчитайки на това, че инерцията ще си „свърши работата“ и че това движение няма да спре, дори ако целта му бъде напълно променена.

В допълнение към многобройните призиви за започване на дългосрочни блокади на обществени пространства, пътни блокади, гражданско неподчинение и насилствени действия срещу държавните институции, които са добре познати елементи на „цветните революции“, управлението на тази, този път „зелена революция“, все повече се поема от други групировки, чиято единствена и ясно определена цел е

насилственото сваляне на легитимно и законно избраната власт.

Постепенно призивът за борба срещу фирмата „Рио Тинто“ (фирмата за добив на литий в Сърбия, бел. Критично) се заменя с призив за революция.

Изданието добавя, че опозицията цели да вдигне сръбските студенти на „протеста срещу геноцида“ в събота.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!