Уволниха виновните, заличили следите от катастрофата с колата возеща Кирил Петков

Ръководството на Областното пътно управление във Варна е отстранено заради ремонта на участъка, на който миналия четвъртък катастрофира автомобил на НСО, съобщи бТВ. С преасфалтирането на практика са заличени следите от катастрофата при която колата на НСО, возеща съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков и пиарът на партията Найо Тицин удари друг автомобил, при който загина шофьорът, а жината до него е все още в болница. 

На мястото на катастрофата си личи, че е положен нов асфалт. По информация на хората, работещи в близост, преасфалтирането е станало в неделя. 

Според шофьори, пътуващи ежедневно, ремонтът не е бил спешен, тъй като не е имало дупки в отсечката.

Служебният премиер Димитър Главчев разпореди спешна проверка и поиска обяснение от министъра на регионалното развитие и благоустройството защо участъкът е преасфалтиран.

От областната администрация обявиха, че ремонтът е бил заявен в началото на април, а е започнал от 13 май. Все още не е ясно дали преасфлатирането ще попречи на разследването на причините за катастрофата, съобщават от бТВ, но очевидно след преасфалтирането няма да са видими следите от гумите при спирачния път, с което да се изчисли скоростта, с която е летяла колата на НСО с Кирил Петков.

Инцидентът с кола на НСО, в която е бил и съпредседателят на ПП Кирил Петков, стана на 16 май в 17:30 часа на изхода на Аксаково към Добрич.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!