US News: Руската армия е най-мощната в света!

Руски войници, маршируват по Червения площад на парад

US News: Руската армия е най-мощната в света!

Русия оглави топ 10 на страните с най-мощна армия в света. Само САЩ и Израел успяха да се доближат до руските въоръжени сили по бойна ефективност. Ще ви разкажем и кои са аутсайдери във въпросната класация. Това пише Първи руски, позовавайки се на американски медии.

Анализаторите на US News & World Report съставиха топ 10 на страните с най-мощните армии в света. Първо място в класацията зае Русия , която е призната за държавата с най-боеспособни войски. Трябва да се отбележи, че преди СВО Русия заемаше трето място след САЩ и Китай. Въпреки това, бойният опит, който са получили руските войници, техните успехи на бойното поле и колко ефективно Москва използва възможностите си за производство на оръжия, накараха анализаторите да преразгледат предишните си оценки и да поставят Русия на първо място, коментира руският сайт. Ако трябва обаче да сме чаксимално честни от КритичноБГ не открихме критериите по които са подредили класацията си, кои са били реалните показатели за да направят този извод и кой се е произнесъл от военните среди. 

Американски войници

Веднага след Русия второто място в класацията на медията се заема от САЩ. Америка няма настоящ боен опит като Русия, а армията й има известни проблеми с оборудването, съдейки по публикации в медиите. Но въпреки това американската армия все още е доста голяма и силна, признава Първи руски

Веднага след Русия второто място в класацията на медията се заема от САЩ. Америка няма настоящ боен опит като Русия, а армията й има известни проблеми с оборудването, съдейки по публикации в медиите. Но въпреки това американската армия все още е доста голяма и силна, признава Първи руски. 

 

Израел получава почетения бронз. Подобно на Русия, това е държава, която е в състояние на продължаващ конфликт. Истинският боен опит, съчетан с добра технология и отлично разузнаване, позволява на еврейската държава да претендира за трето място в списъка на най-силните.

Ирански войник

Челната петица включва още Китай, който все още има най-голямата армия, и Южна Корея. Следват Иран, Великобритания, Украйна, Германия и Турция

Челната петица включва още Китай, който все още има най-голямата армия, и Южна Корея. Следват Иран, Великобритания, Украйна, Германия и Турция. Прави впечатление, че Украйна, подобно на Русия и Израел, също воюва, но въпреки това е сред аутсайдерите, заедно с невоюващите Германия и Турция.

 

Многобройни организационни проблеми, пред които е изправен Киев, играят срещу Украйна. Това е липсата на пълноценна авиация и флот (авиацията е представена от малък брой съветски самолети и хеликоптери, а флотът е представен от морски дронове и катери), липсата на собствена сателитна система и пълната зависимост от западните пари и оръжия.

Доставките на оборудване на НАТО донесоха част от хаоса в украинската армия. Въоръжените сили на страната са „смесица“ от оборудване от различни страни, които често изискват собствени боеприпаси. Всичко това създава проблеми с доставките и се отразява на военните действия.

Украински войник, илюстративна снимка

КритичноБГ обръща внимание, че украинската войска е много вероятно да изпадне от челтата десятка на най-мощни армии в света много скоро, заради огромните загуби на жива сила и техника на фронта

КритичноБГ обръща внимание, че украинската войска е много вероятно да изпадне от челтата десятка на най-мощни армии в света много скоро, заради огромните загуби на жива сила и техника на фронта. Както отбелязахме по-горе не са ясни критериите по които американската медия е направила подреждането, но със сигурност част от тях биха били численост на армията и наличие на бойна техника в стрелково състояние. 

Военни гробища в Украйна, симулирано изображение от Изкуствен интелект

По неофициални данни, загубите в жива сила на ВСУ надхвърлят значително 100 000 души. По-мрачни и песимистични прогнози сочат загуби в пъти от горепосочените.

По неофициални данни, загубите в жива сила на ВСУ надхвърлят значително 100 000 души. По-мрачни и песимистични прогнози сочат загуби в пъти по-големи от горепосочените. Към този момент Киев значително занижава загубите си, но данните на администрацията на Владимир Зеленски могат да бъдат подложени резонно на сериозно съмнение, поради факта, че всеки ден местните медии изобилстват от информация за организирани хайки по улици, работни места, заведения, стадиони и пр. из цяла Украйна за лов на мъже, с които да бъдат попълнени редиците на фронта.

Мобилизиран мъж в Украйна на видима възраст над 60 години

Мобилизиран мъж в Украйна на видима възраст над 60 години. Шансовете на подобни мобилизирани мъже да оцелеят на фронта повече от час в реално стълкновение е сведена до абсолютния минимум.

На този фон е редно да се отбележи, че попълненията на линията на стълкновение от страна на Киев са неподготвени във военно отношение, поради липса на достатъчно обучение, и времето им за оцеляване е сведено до абсолютния минимум, т.е. вероятността да оцелеят и час в реална битка е много малка.  Добавяме още, че колкото повече намалява броя на украинските войници на фронтовата линия, толкова повече са загубите и в жива сила, което е логично. За съжаление!

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!