ООН продължава да настоява за достъп на хуманитарна помощ до Газа

През последните 24 часа предупрежденията от страна на служители на Организацията на обединените нации за хуманитарна катастрофа в Ивицата Газа зачестиха и станаха по-интензивни, тъй като ситуацията се влошава с всеки изминал час.

Служителите на ООН постоянно повтарят, че в Газа липсват важни доставки: храна, вода, лекарства, гориво, съобщава Al Jazeera.

Горивото е толкова търсено, че според хуманитарната агенция към ООН през следващите 24 часа е възможно да спре електрозахранването на болниците, т.е. генераторите. И разбира се, това би било съкрушително за многото ранени, които са настанени там.

Организацията на обединените нации призовава за този хуманитарен достъп и знаем, че ръководителят на хуманитарната служба Мартин Грифитс е разговарял с хора от Египет и Израел.

По-рано днес той направи изявление, в което заяви, че работят много усилено, за да намерят начин да доставят помощ на Газа. Той заяви, че участието на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен е било много полезно и се надява, че достъпът до помощта ще бъде предоставен възможно най-скоро.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!