Украйнските войски, пазещи Часов Яр, избягали

Подразделенията на украинските въоръжени сили са били принудени да избягат от позициите си в източната част на град Часов Яр в Донецката народна република под напора на руските войски, съобщи за ТАСС съветникът на ръководителя на ДНР Игор Кимаковски. По думите му бойците на ВСУ разпръскват силите си в различни части на населеното място, пише News.ru.

В източната част на Часов Яр украинските въоръжени формирования не можаха да издържат на настъплението ни, те се разбягаха от позициите си, отбраната там се пука по шевовете. Бегълците разпръскват силите си в няколко района на града“, заяви Кимаковски.

По думите му е регистрирано придвижване на вражески части, включително в южната и югозападната част на Часов Яр. Съветникът на ръководителя на ДНР добави също, че се е засилил огневият натиск на руските въоръжени сили върху украинската групировка в покрайнините на града, допълва медията

По-рано германският журналист Юлиан Репке съобщи за успешното настъпление на ВСУ и показа сателитни снимки на района на Часов Яр. Според него ВСУ са успели да изтласкат руската армия от селището Калиновка. В публикацията си той твърди, че украинските войници са си върнали по-голямата част от селището. Руското министерство на отбраната не коментира тази информация.

Преди това по-рано каналът Telegram Rybar съобщи за продължаването на ожесточените боеве в източната част на Часов Яр и в района на Калиновка. На свой ред WarGonzo писа, че боевете за височините край Клешчеевка продължават в посока Часовяр, а подобна ситуация се развива и югозападно от Красний.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!