Украйна осъди свой снайперист. Издал на руснаците спецотряда си. Те го изпарили с Искандер-М

Снайперист от ВСУ беше обвинен, че работи на страната на Русия. Това е станало след като балистична ракета „Искандер-М“ на руските сили попада в собствения му специален отряд, става ясно от съобщение на украинското издание „Страна“, цитирана от „Известия“.

Събитието се е случило още на 19 ноември миналата година в Авдеевско направление. Изданието се позовава на решение на съда, който вече е осъдил снайпериста. От решението на съда става ясно, че войникът е дал информация на руските сили за местоположението на собственото си подразделение, които после са го поразили с ракета „Искандер-М“

Следствие на ракетния удар са били убити голяма част от войниците на специалния отряд, т.е. снайперисти, в това число и висш команден състав. Освен това е имало и тежко ранени. 

Макар и да не се казва в публикацията на страна, се разбира, че украинският снайперист не е загинал, след като е бил изправен пред съда.

Очевидно, че след като е издал местонахождението на руснаците на собственото си подразделение предвидливо се е изнесъл от мястото на предстаящия ракетен удар.

Междувременно днес стана ясно, че руските въоръжени сили са ударили с фугасна бомба струпване на украински войскови единици в Сумска област, които са се канили да се придвижат към в Юнакиевския район, за подкрепление. Това съобщи РИА Новости като се позовава на информация, предоставена ѝ от координаторът на николаевската съпротива Сергей Лебедев.

Фугасната бомба (ФАБ) е била пусната над струпването на единици на ВСУ в четири часа сутринта, добавя Лебедев.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!