Украйна обвини Путин, че е заповядал клането. Светът изказа съборезнования на Русия. За България няма информация

Украинското военно разузнаване обвини руските специални служби за атаката в Подмосковието, предаде Франс прес. Според него атаката е била организирана от тях, за да бъде обвинена Украйна и да се оправдае ескалация във войната, пише БТА

„Терористичният акт в Москва е планирана и нарочна провокация на руските специални служби по заповед на руския президент Владимир Путин. Целта на това е да се оправдаят още по-тежките удари по Украйна и обща мобилизация в Русия“, казва украинското военно разузнаване (ГУР). То допълва, че атаката трябва да бъде възприемана като „заплаха на Путин да предизвика ескалация и да разшири войната“.

Телеграм-каналът Mash, позовавайки се на неназован източник, съобщава, че по предварителни данни е задържан един от заподозрените за терористичната атака в Красногорск в Crocus City Hall. Според канала той е задържан за съпротива на полицията.

„Техните разузнавателни служби са знаели, че нещо ще се случи.“ Това заяви сръбският президент Александър Вучич заяви, че САЩ са знаели за подготвяната терористична атака в Москва.

В различни Телеграм канали тече информация, че терористите са били с бради и се предполага, че са от мюсюлманска страна, а по униформите им е имало символика на мечове. Но новините нямат никакво потвърждение от официални източници при проверка на КритичноБГ до този момент.

ИЗНЕНАДВАЩО: Британският депутат Джордж Галоуей написа в социалните мрежи: Ако се установи, че режимът на Байдън е замесен в масовото терористично убийство в Москва, между свръхсилите ще има фактическо състояние на война.

Повече от 20 държави осъдиха терористичното нападение в зала „Крокус“ край Москва.

Такива изявления направиха САЩ, Германия, Великобритания, Франция, Италия, Полша, Гърция, Турция, Беларус, Киргизстан, Пакистан, Иран, Саудитска Арабия, Катар, Египет, Куба, Казахстан, Палестина, Венецуела, Никарагуа, Киргизстан, ЕС, Боливия, Армения и Азербайджан.

„Никарагуанските власти осъждат терористичното нападение в кметството на Крокус и са солидарни с Русия“.

„Киргизстан осъжда терористичното нападение край Москва и изразява подкрепа за усилията, насочени към борба с тероризма.“

„Остро осъждам това терористично нападение, като от името на народа на Азербайджан и от свое име пожелавам търпение на вас, народа на Русия, семействата и роднините на жертвите, както и бързо възстановяване на ранените.“

„Правителството и народът на Египет изразяват своите искрени съболезнования и сърдечно съчувствие към приятелското правителство и народа на Русия в тази болезнена трагедия, както и към семействата на жертвите, като пожелават бързо възстановяване на всички ранени.“

Към 23.15 ч., часове след ужаса в Русия, НЯМА информация България да е изсазала съболеднования или осъдила терористичния акт. Проверка на КритичноБГ установи, че нито на сайта на Министерския съвет, нито на този на Министерството на външните работи да е публикувана новина за изказано съболезнование от името на страната ни за касапницата!

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА

Евакуират търговски центрове в Санкт Петербург! ВИДЕО

ДО МОМЕНТА: 140 ранени в касапницата в Русия, 40 убити. Белият дом се разграничи. Медведев: Смърт за смърт

ЗЛОВЕЩО: Кадри от касапницата в Русия. Писъци. Убийците вървят между седалките и стрелят наред с автомати. ВИДЕО

ИЗВЪНРЕДНО: Стрелба с автомат в концертна зала в Подмосковието. Пожар я изпепелява. Има жертви. ВИДЕО

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!