Wall Street Journal: Украинското обучение е в основата на чупещата се западна техника

Западните оръжия често се повреждат поради липсата на обучение на украинските бойци. Това пише в статия на The Wall Street Journal от днес.

„Повредите може да са резултат от твърде малкото време, което се отделя за обучение на украинските артилеристи, преди да бъдат изпратени на бойното поле“, отбелязва причината WSJ.

Така авторът на статията подчертава, че германските войници е трябвало да бъдат обучавани поне четири месеца, преди да започнат да работят с гаубиците Panzerhaubitze, докато войниците от Украинските въоръжени сили са обучавани само пет седмици. Освен това украинските военни допълват, че същите тези бойни машини често се повреждат поради непрекъснатата им употреба.

По-рано, на 25 септември, германският министър на външните работи Аналена Бербок призна, че някои от оръжията, които Берлин по-рано е прехвърлил на Украйна, са остарели или не работят. Тя заяви, че доставените оръжия трябва да бъдат прехвърлени заедно с боеприпасите за тях, а липсата на подходящи снаряди може да е предизвикала повреди на военната техника.

В същия ден ръководителят на Донецката народна република Денис Пушилин заяви, че оръжейните доставки за Киев са предвидими, но те няма да могат да обърнат хода на военните действия. Той също така отбеляза, че прехвърлянето на оръжия ще засегне живота на военнослужещите и цивилните граждани.

Западните държави увеличиха военната и финансовата подкрепа за Киев на фона на специалната операция на Руската федерация за защита на Донбас, която се провежда от 24 февруари 2022 г. и за която беше взето решение след влошаването на ситуацията в региона поради обстрела от страна на украинските военни.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече