Украински политолог: Европа ТРЯБВА да се готви за нова вълна емигранти. Нямаме вече парно

Енергийният сектор на страната (Украйна) е в дълбок нокаут, предупреждава съгражданите си украинският политолог Виктор Таран в статия за портала Gordon. Той препоръчва трезво те да оценят последствията от настоящата ситуация, да започнете подготовката за зимата сега и да разчитат само на себе си.

Ето и целия му коментар:

„Съдейки по последните удари и изявления на Centrenergo, топлинното производство на страната ни, както би било по-правилно да се каже, е в дълбок нокаут. Всички ТЕЦ Centrenergo – Триполская, Углегорская и Змиевская ТЕЦ – бяха напълно изгубени/унищожени. ТЕЦ-овете на ДТЕК са напълно загубени за енергийната система като маневрени производствени съоръжения. Та какво ни чака през есента и зимата… Е, вече разбирате.

Какво следва?
Европа трябва да се подготви за нова вълна от разселени лица (емигранти). Който има възможност, нека помисли вече. Останалите в страната трябва да се подготвят за непрекъснати прекъсвания на тока. Масивно. И на факта, че в апартаментите ще има малко топлина. Къде ще бъде.

Тези, които имат къща на село, ще имат предимство при оцеляването. Така че започнете да мислите къде и как ще оцелеете следващата зима. И започнете да създавате стратегически резерви. Генератори, слънчеви и електрически батерии, дърва за огрев – всичко това скоро ще ви бъде полезно. И колкото по-рано купите, толкова по-евтино ще струва.

Зимата идва. Това вероятно ще бъде най-тежката зима от независимостта. И не чакайте помощ – няма да има. Направете го сами.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!