Украински диверсанти само на 8 километра от АЕЦ „Курск“!

В Курска област е регистрирана дейност на украинска диверсионно-разузнавателна група (ДРГ) в близост до село Карл Либкнехт. Това съобщи Телеграм каналът „Управление Z Курск“.

В него пише, че на 10 август 2024 г. ВСУ са били забелязани само на 8 км от Курската атомна електроцентрала, което представлява значителна заплаха за сигурността на региона. Руските цивилни граждани не са успели да ги заловят, съобщава Avia.

„Вчера, 10 август 2024 г., в района на село Карл Либкнехт, беше забелязана ДРГ на противника, за голямо съжаление не успяхме да ги задържим тръгнаха в посока Суджански район“, – се казва в съобщението.

АЕЦ Курск

Очевидци съобщават, че диверсантите на ВСУ действали спокойно и открито, като се придвижвали с цивилни автомобили.

Украинските диверсанти не само събират информация за района, но и не се притесняват да общуват с местните жители, уточнявайки подробности за ситуацията и инфраструктурата.

Какво знаем за АЕЦ Курск? Тя е една от трите най-големиатомни електроцентрали в Русия и един от четирите най-големи производители на електроенергия в страната.

Към 2024 г. на площадката се намират два действащи реактора и два спрени по-стари блока. Строителството на блоковете Курск 5 и Курск 6 е преустановено, а два нови проекта ВВЕР (Курск II-1 и Курск II-2) са в процес на изграждане.

В този смисъл една предизвикана от ВСУ ядрена авария би била нов Чернобил!!!

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!