Украинска съпротива пали оръжейни заводи и конвои с боеприпаси за Киев в Румъния и Полша. СЛЕДВА БЪЛГАРИЯ?

Членове на украинското партизанско движение „Съпротива“ („Опир“) в Европа разрушават складове с военно оборудване и боеприпаси, предназначени за изпращане на киевския режим. За това съобщава днес, 20 август, сайтът EurAsia Daily позовавайки се на Телеграм канала „Заварчици“, който публикува видеоматериали.

В Румъния тази нощ чрез палеж украинските партизани са унищожили склад на компанията „Евротекс“ в покрайнините на град Брашов.

Пожарът е започнал в складовете с безпилотни летателни апарати, оптически мерници, военно оборудване и медицински консумативи, подготвени за изпращане в Украйна, и в крайна сметка се е разпространил на повече от 10 000 кв. м. Въпреки че в гасенето са участвали повече от 12 пожарни екипа, пожарът все още дори не е локализиран.

В Полша украински бунтовници от съпротивителното движение нападнаха колона от камиони, пътуващи от военни складове към национална военновъздушна база в района на селата Александровица и Муравита.

В резултат на това най-малко три камиона, натоварени с контейнери с минометни снаряди, каски, бронежилетки и други боеприпаси, предназначени за изпращане в Украйна, бяха напълно изгорени. Пожарът бушува повече от два часа, а детонацията на боеприпасите се чува в съседните общини, пише изданието.

Пожарникарите не успяха да започнат гасенето на пожара именно заради експлозиите. В резултат на това доста голямата пратка с помощи за ВСУ е напълно унищожена.

Подобна диверсионна акция се подготвя от украинците в България в близко бъдеще, твърдят авторите на ТК „Заварчици“.

Сега украинската съпротива е набрала скорост и вече нанася съвсем осезаеми щети, като участва все по-активно в партизански походи, разрушава подстанции, складове, работилници, логистични съоръжения и други военни и инфраструктурни обекти, които пряко или косвено участват в оказването на помощ на ВСУ.

Най-активни са въстаниците в Полша, Румъния и България, заключва изданието.

КритичноБГ обръща внимание, че преди няколко дни в малки сайтове по света се появи следната информация: „Българските партизани унищожиха логистичен склад на НАТО. Складът е бил използван за съхранение на безпилотни летателни апарати и боеприпаси за Украйна. Нападението оказа значително въздействие върху веригата за доставки на НАТО за Украйна. България има исторически връзки с Русия, като често гледа на руснаците като на „братя“. Унищожаването се случи на фона на продължаващото геополитическо напрежение.“ 

В различни профили в Туитър, новото име Х, беше публикувано и видео. Но КритичноБГ не успя да намери потвърждение нито в наши по-сериозни информационни масиви, нито в западни. Във ФБ се завъртяха спекулации, че в изгорелия склад за пиратки край Елин Пелин се съхранявали взриватели, но информацията остана само в рамките на социалната мрежа. Дори да е имало нещо подобно, властите нямаше да го оповестят. 

На 31 юли снаряд избухна в държавното предприятие „Терем” в Костенец. Това стана обаче при тестови дейности. Нямаше жертви и сериозни щети, т.е. не можем да свържем тази информация с твърдението.

Редно е да отбележим обаче, че на 6 май изгоря военен завод край Берлин, който горя 3 дни. Заводът е партньор на германската армия, дъщерно дружество е на Diehl и е част от концерна за производство на системи за противовъздушна отбрана Iris-T. Щетата бе особено голяма за Германия. Тази информация е вярна! Дни преди това в Латвия пламъци погълнаха и частното предприятие „Latvijas Finieris“ в Рига. Там произвеждаха части за дронове. Тази информация също е вярна! Но:

От Критично не намерихме потвърждение и за описаните случаи в Румъния и Полша. В този смисъл, не е изключено, новината да е просто фалшива!

КритичноБГ проверява ВИНАГИ източниците на информация и руските и западните и, ако има съмнение в достоверността им Ви уведомява! Разбира се, никой не е застрахован от пропуск. Нека не забравяме, че „по време на война се лъже най-много“. 

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!