Украинец: Бързах към БМП. Качих се. Огледах се. И разбрах, че съм при руснаците. Така попаднах в плен

Украински войник по фамилия Устенко без да иска в бързината, вместо да се качи в украинска бойна машина (БМП), се наврял при руснаците. Едва след като руската БМП потеглила, той се огледал и разбрал грешката си не вярвайки на очите си. А пък още по-късно осъзнал, че е в плен. За тази абсурдна ситуация разказва сайтът РИА Новости.

Разказът на пленника, който „попаднал при руснаците“, заедно с други свои другари е не по-малко комичен.

Оказва се, че след като свършила смяната на мисията им, той и останалите украинци чакали да чуят звука от приближаващата се машина на другарите им от ВСУ. Което означавало, че са дошли да ги вземат. Така и станало, чули звука на задаващата се бойна машина, но не била от „техните“, както се предполагало. И те смело тръгнали към руснаците, които очевидно са нямали нищо против безразсъдния им порив.

„Смяната ни вече наближаваше, чухме звука на бойна машина на пехотата, изтичахме и се качихме в тази бойна машина. После разбрахме, че не сме сред своите, а сред руснаците“, разказва той.

Украинският боец ​​отбеляза, че командването на украинските въоръжени сили е уверило войниците, че тяхното подразделение в посока Запорожие е под прикритие. Това означава, че те са били вероятно разузнавачи, но кой да предположи, че ще се насадят при „враговете“ си?

Преди да отидат на разузнавателна мисия вероятно са били уверени, че не са сами, защото разказвачът от групата пленници твърди, че по-късно са разбрали, че тяхната военна част е напълно сама в района. Това пък означава, че никаква украинска БМП не е била планирана да ги прибере. 

КритичноБГ припомня, че хиляди украински войници досега са се предали в плен и в района на СВО и в Курско направление, но това е първият случай, който е по погрешка.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!