ТВ „Россия 1“ излъчи репортаж, кои столици „са застрашени“ от руските ядрени ракети

В неделя вечерта руският държавен телевизионен канал „Россия 1“ излъчи репортаж, който изглеждаше като реакция на неотдавнашното съобщение на САЩ, че планират да разположат ракети с далечен обсег в Германия, пише ZeroHеdge.

В репортажа присъства зловещо предупреждение, че руските ракети могат да ударят почти всички европейски столици.

„Почти всички европейски столици ще бъдат застрашени, ако нашите ракети бъдат разположени в Калининград: Берлин, Варшава, всички балтийски държави, Париж, Букурещ, Прага и, разбира се, американските бази в Германия“, заяви телевизионният водещ Евгений Попов.

Гледайте откъса на руски език ТУК

„Великобритания е в най-уязвимо положение – по принцип три ракети са достатъчни и тази цивилизация ще рухне“, добави Попов.

В същото време предаването представи карта на Европа, на която са показани потенциалните целеви зони. Базираните в Обединеното кралство и Европа новинарски издания подхванаха заплахата и включиха коментари към репортажа.

САЩ съобщиха миналата сряда във връзка със срещата на върха на НАТО във Вашингтон: „Съединените щати ще започнат периодично разполагане на огневи мощности за стрелба на далечни разстояния на своите многонационални оперативни сили в Германия през 2026 г. като част от планирането за трайно разполагане.“

„Когато бъдат напълно разработени, тези конвенционални огневи единици с далечен обсег ще включват SM-6, Tomahawk и хиперзвукови оръжия, които имат значително по-дълъг обсег от сегашните огневи единици в Европа“, се казва в изявлението, публикувано на уебсайта на Белия дом.

Сериозното развитие на събитията накара говорителя на Кремъл Дмитрий Песков да реагира: „Европа е мишена за нашите ракети, нашата страна е мишена за американските ракети в Европа.“ Той обясни още: „Имаме достатъчен капацитет да задържим тези ракети, но потенциалните жертви са столиците на европейските държави“.

„Европа се разрушава. Европа не изживява най-добрия си момент. Повтарянето на историята е неизбежно“, каза той, намеквайки Студената война.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!