Турция заведе дело срещу Нетаняху в Хага! Сравни го с „Хитлер на XXI век“

Турция заведе дело срещу израелския премиер Бенямин Нетаняху в Международния наказателен съд в Хага, обвинявайки го в геноцид в Ивицата Газа, съобщиха адвокати на управляващата Партия на справедливостта и развитието в социалната мрежа X във вторник.

Бенямин Нетаняху, министър-председател на Израел

Днес, представлявайки съвестта на гражданите на Турската Република, заведохме дело в Международния наказателен съд в Хага срещу Хитлер на XXI век, израелския премиер Нетаняху, който трябва да бъде съден за геноцида, извършен от него в Ивицата Газа и всички престъпления срещу човечеството“, написа в социалната мрежа X адвокат Метин Кулунк.

Той публикува първата страница на иска и пояснява, че е подал иска заедно с още двама адвокати чрез турското министерство на правосъдието, което ще препрати документа на МНС. Делото е от 23 страници, поясни юристът.

По-рано Ердоган заяви, че Анкара работи за обявяване на Израел за „военен престъпник“, а в събота отбеляза, че Турция вече не смята израелския премиер Бенямин Нетаняху за събеседник, но ръководителят на разузнаването на страната поддържа контакти с Израел.

Източник: Фокус

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече