ЦРУ предупреди: Русия се готви за контранастъпление, за да си върне територията до Курск

Заместник-директорът на Централното разузнавателно управление на САЩ Дейвид Коен заяви, че Русия планира да започне контранастъпление, за да си възвърне контрола върху територии в района на Курск, които преди това бяха превзети от украинските войски.

Според Коен руското командване разглежда този ход като важна част от стратегията си в настоящия конфликт.

„Русия ще започне контранастъпление, за да се опита да си върне територията в района на Курск, превзета от украинските войски, но руските войски са изправени пред „тежка битка“, каза заместник-директорът на ЦРУ Дейвид Коен.

Тази информация идва на фона на продължаващите боеве в граничните райони, където украинските сили успяха да постигнат известни успехи и да окупират определени територии от руска страна.

Контраофанзивата, според Коен, ще бъде отговор на тези действия и е насочена към възстановяване на предишното статукво.

Няма официални коментари от руското ръководство относно плановете за контранастъпление, но през последните седмици се наблюдава засилване на активността на руските войски в граничните райони.

Междувременно, заместник-ръководителят на Главното военно-политическо управление на Министерството на отбраната на Руската федерация Апти Алаудинов заяви в канала си в Telegram, че специалните сили на Ахмат са се сражавали почти 11 часа в два района в Курска област през изминалия ден. 

„Бих искал да отбележа, че много голям брой личен състав на противника беше унищожен“, каза генералът.

Алаудинов добави още, че военните от руските въоръжени сили са ликвидирали няколко единици техника на Въоръжените сили на Украйна, включително артилерия, зенитни оръдия и минохвъргачки.

По-рано беше съобщено, че трима руски бойци са успели да пленят седем войници от 82-ра бригада на украинските въоръжени сили в района на Курск.

Преди това Алаудинов заяви, че руската армия е нанесла сериозно поражение на части на украинските войски в района на Курск.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!