ЦИК на Русия ще разгледа регистрацията на Путин за изборите. Подробности за вота

Централната избирателна комисия на Русия ще разгледа на 29 януари въпроса за регистрацията на Владимир Путин като кандидат за поста президент на Русия. Това се разбира от проекта за дневен ред на заседанието.“ Това съобщи РИА Новости.

Миналия петък заместник-председателят на Централната избирателна комисия Николай Булаев обяви завършването на проверката на подписите, подадени от щаба на Путин.

Президентските избори ще се проведат на 15, 16 и 17 март. В момента за поста държавен глава на Русия се борят 11 души.

Централната избирателна комисия вече е регистрирала трима кандидати – Леонид Слуцки, Николай Харитонов и Владислав Даванков. Те са номинирани от парламентарно представените партии, така че не е необходимо да събират подписи в тяхна подкрепа, за да се регистрират.

Номинираните от извънпарламентарните партии – Сергей Малинкович, Борис Надеждин, Андрей Богданов, Сергей Бабурин, Ирина Свиридова – трябва да внесат от 100 до 105 хиляди подписа до 31 януари.

Самоиздигнатите кандидати – Владимир Путин и Анатолий Баташев – трябва да съберат от 300 до 315 хиляди подписа.

Десет дни са предвидени за проверка на списъците с подписи на кандидатите. ЦИК ще вземе решение за регистрацията на всички кандидати не по-късно от 10 февруари.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!