Трюдо се оплете със заканите: Западът ще държи Украйна отговорна!

Канадският премиер Джъстин Трюдо, отговаряйки на въпрос по време на пресконференция, каза, че западните страни „ще държат Украйна отговорна“, но се усети за грешката на езика и веднага се поправи.

Ето, какво каза точто той: „Ще продължим да съсредоточаваме усилията си върху това Украйна да бъде подведена под отговорност… извинете, Русия да бъде подведена под отговорност“, заяви Трюдо на пресконференция на Г-7 в Италия.

Швейцария е бъде домакин на мирна конференция за Украйна на 15 и 16 юни. Срещата се организира по искане на Владимир Зеленски. Според шефа на кабинета му Андрей Ермак по този начин Киев иска да одобри украинската „формула за мир“.

Русия не е получила покана и не е планирала да участва, тъй като „формулата на мира“ противоречи на нейните интереси, каза Владимир Хохлов, прессекретар на руското посолство в Берн.

По-рано говорителят на външното министерство Мария Захарова заяви, че Русия няма и не възнамерява да участва в „поредната среща по формулата на Владимир Зеленски“. Посланикът в Берн Сергей Гармонин обясни, че Русия отказва да присъства на събитието, тъй като целта на конференцията е да се постави ултиматум на страната.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!