Борисов се извъртя: Трябва да подкрепим Терзиев, колкото и да не ми е отвътре

Обръщам се към софиянци – трябва да подкрепим кандидата на правителството Васил Терзиев, колкото и да не ми е отвътре, да ги видим след това дали и какви мнозинства ще направят в общинския съвет. Ще се вслушам в казаното от Петков (Кирил), но публично ще го питам всеки ден, ако направи уйдурма в общинския съвет с тези другите хора. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Самоков, пише „Фокус“.

Призовавам Петков, Христо Иванов и Атанасов, обърнете се към вашите избиратели, за да може и нашите, и вашите поне мъничко да се убедят, че държавата ни интересува повече от партията, от кандидатите и че искаме да не се счупи това евроатлантическо мнозинство. Каквото и да ви кажа повече от това, няма смисъл„, призова лидерът на ГЕРБ.

Г-н Петков е пуснал един пост и това е от малкото случаи, в които съм съгласен с него. Той се обърнал към всички десни избиратели и хора с демократични ценности, каквито има в СДС, в „Синя София“ и ГЕРБ. Същото бих казал и за техните симпатизанти – хора, може да не харесвате ПП-ДБ, може да не харесвате мен, може да не харесвате правителството, но десни хора не може да си позволим комунист„, каза още той.

Борисов се обърна към Петков с думите: „С вас сме в едно правителство, макар че изцяло доминирано от вас. От начина, по който конструирахме тази сглобка, поставяме в момента и правителството и евроатлантическия път на България. В момента имаме да избираме между червено и тъмно червено в София, подчерта Борисов. Трябва ли да се поддадем на емоцията и трябва ли в личното си партийно его да направим така, че България да тръгне още по-надолу? Това правителство е ясно, че държи твърд курс срещу агресията на Путин, срещу агресията в Израел, за европейско, атлантическо бъдеще на България. Правим компромис в името на правителството„.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече