Три американски щата може да не допуснат Байдън до изборите

от Лазар Лазаров

Американските щати Вашингтон, Алабама и Охайо може да не включат президента на САЩ Джо Байдън в бюлетината на президентските избори през ноември. Toва съобщи американският телевизионен канал ABC News, предаде Lenta.

Изданието се позовава на писмо, изпратено от Директора по изборите в офиса на щатския секретар на Вашингтон, до председателя на Националния комитет на Демократическата партия (DNC) Джейми Харисън. В него се предупреждава, че крайният срок за заверяване на бюлетините съгласно щатския закон изтича на 20 август – ден след като Националният комитет на Демократическата партия (DNC) ще се събере в Чикаго, за да номинира своите кандидати за президент и вицепрезидент.

Твърди се, че щатът може да не успее да включи името на Байдън в бюлетината поради нарушаване на крайния срок за подаване на документи. 

Кампанията на Байдън се сблъска с подобен проблем в щатите Алабама и Охайо, посочва изданието.

На 19 август ще трябва официално да одобрят кандидатурата на Байдън, а на 20 август във Вашингтон приключват подаването на заявления от кандидатите за президент. Отбелязва се, че партията може да направи изключение, ако предостави предварително удостоверение за номинацията на Байдън не по-късно от крайния срок.

Сега от кампанията на Байдън, заедно с представители на Демократическата партия, търсят начини да гарантират, че президентът ще се появи в бюлетината пред избирателите в Охайо и Алабама.

В отговор на новините от Охайо и Алабама, кампанията за преизбиране на Байдън заяви, че той „ще бъде включен в избирателната бюлетина във всички 50 щата“.

Lenta припомня, че по-рано беше съобщено, че президентът на САЩ Байдън може да загуби подкрепа на предстоящите президентски избори поради политиката си по отношение на конфликта в Ивицата Газа.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!