Тренировката по триатлон в Сена е отменена. Реката е мръсна, чакат я да се утаи

Тренировката по триатлон в Сена беше отменена поради замърсяване на реката. Организаторите от Олимпиадата в Париж успокояват, че състезанието все пак ще се случи във вторник и сряда.

Организаторите на Олимпийските игри, бяха принудени да отменят тренировката на състезателите по триатлон, насрочена за днес, тъй като дъждът, който падна в Париж през последните 24 часа  замърси водите на Сена и вече мнозина говорят за хвърлените на вятъра 1,5 млрд. евро от данъкоплатците за почистване на реката от зарази, пише Pronews.

Организаторите успокояват спортистите, че състезанието по триатлон ще се проведе в реката във вторник и сряда.

В ранните сутрешни часове организационният комитет на Олимпийските игри, Международната федерация по триатлон, както и местните власти, взеха „съвместно решение да отменят плувната част от опознавателните състезания“, насрочени за неделя, тъй като „нивата на замърсяване на водата не дават достатъчно гаранции“, се посочва в прессъобщението.

Още в събота следобед организаторите предупредиха, че силният дъжд от предишния ден вероятно ще влоши качеството на водата.

Не беше уточнено обаче нивото на бактериите ешерихия коли и ентерококи дали е бъде под определен праг, но беше подчертан „приоритетът на здравето на спортистите“.

Преди плуването, насрочено за вторник и сряда, триатлонистите ще имат възможност да се „запознаят“ с реката. Ако някои от тях решат да продължат да тренират в басейн, по-специално в легендарния басейн „Жорж Валери“ в източната част на Париж, където са плували спортистите на Олимпийските игри през 1924 г., могат да го направят.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!