Тръмп жегна Байдън за адекватността му

Тръмп

Президентът на САЩ Джо Байдън може да не осъзнава, че все още е жив. Това мнение изрази в петък бившият американски лидер Доналд Тръмп.

„Не мисля, че той знае, че е жив“, каза републиканецът за Байдън, говорейки на събитие на Националната оръжейна асоциация в Харисбърг, Пенсилвания. Според Тръмп работното място на Байдън е „заобиколено от много умни, но много ядосани хора“.

81-годишният Байдън често прави словесни гафове в публичните си изказвания. Републиканците използват това в тежка битка, за да поставят под въпрос умствената и физическата способност на държавния глава да продължи да ръководи Съединените щати.

КритичноБГ припомня, че на предизборно събитие в Лас Вегас, Невада, на 4 февруари, Байдън каза, че малко след пристигането си в Белия дом се е срещнал с френския президент Франсоа Митеран, който почина през 1996 г.

Встъпването в длъжност на Байдън се състоя през януари 2021 г. На 7 февруари на подобно събитие в Ню Йорк президентът каза, че през 2021 г. е общувал с германския канцлер Хелмут Кол. Последният почина през 2017 г.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!