Тръмп за администрацията на Байдън: Гестапо! Белият дом отговори

Белият дом осъди бившия президент Тръмп в неделя заради съобщенията, че той е сравнил администрацията на президента на САЩ Джо Байдън с Гестапо, тайните полицейски сили в Германия от нацисткото време.

Ню Йорк Таймс за първи път съобщи, че Тръмп е направил коментарите, след като е критикувал обвиненията срещу него на частно дарителско събитие във Флорида в събота по повод нарушение на заповед по процес.

„Тези хора управляват администрация на Гестапо“,

казва Тръмп, според аудиозапис, получен от NYT.

И това е единственото нещо, което те имат. И това е единственият начин, по който, според тях, те ще спечелят. И това всъщност ги убива. Но на мен не ми пука за това„.

Белият дом реагира на коментарите на Тръмп с язвително изявление, в което се позова на предишното поведение и реторика на републиканския кандидат за президент включително и за коментарите му, че имигрантите без документи „тровят кръвта на нашата страна“:

Вместо да повтаря ужасяващата реторика на фашисти, да обядва с неонацисти и да раздухва опровергани конспиративни теории, президентът Байдън обединява американския народ около общите ни демократични ценности и върховенството на закона – подход, който доведе до най-голямото намаляване на насилствената престъпност от 50 години насам“, заяви представителят на Белия дом Андрю Бейтс.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!