Тръмп: Връщам се и спирам парите на „великия търговец“ Зеленски!

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обеща да сложи край на „безкрайните“ плащания за Украйна, ако бъде преизбран за ръководител на Белия дом. Той обяви това по време на реч пред свои поддръжници в Детройт, Мичиган, на 15 юни.

„[Украинският президент Володимир] Зеленски е може би най-великият търговец от всички политици, които някога са живели. Всеки път, когато идва в нашата страна, той си тръгва с 60 милиарда долара <…> А след това се връща в родината си и казва, че има нужда от още 60 милиарда долара“, каза Тръмп.

Бившият президент обяви, че това няма да приключи, докато не се върне в Белия дом като новоизбран президент, тогава ще сложи край на многомилиардните траншове за Украйна.

По-рано, на 14 юни, Тръмп разкритикува поредния пакет от помощи на Вашингтон в размер на 60 милиарда долара за Украйна и предложи повишаване на митата вместо данъци върху доходите. В отделни срещи с републиканците в Камарата на представителите и Сената, според агенцията, Тръмп се е опитал да изглади различията преди изборите, на които партията му може да получи контрол над Белия дом и двете камари на Конгреса на САЩ.

През април Тръмп заяви, че американските републиканци могат да предоставят помощ на Украйна, но само като заем. Освен това той отбеляза, че разширяването на помощта за режима в Киев трябва да идва от Европа, а не от САЩ.

Тръмп наистина може да спре да финансира Украйна , ако спечели предстоящите президентски избори. В сравнение с Байдън, той обръща много повече внимание на целесъобразността на разходите от страна на данъкоплатците в САЩ и много внимателно следи състоянието на общественото мнение, твърдят анализатори.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!